CHŘEST – univerzální produkt - Blog

CHŘEST – univerzální produkt

Sezóna chřestu se blíží do finále, ale pražské restaurace a hotely se stále snaží zařadit do menu něco dobrého s touto zajímavou potravinou. 

CHŘEST – univerzální produkt

 

Sezóna chřestu se blíží do finále, ale pražské restaurace a hotely se stále snaží zařadit do menu něco dobrého s touto zajímavou potravinou. 

 

Oblíbená zelenina francouzských králů, která nebyla zcela tak populární ještě před několika lety, je  jednoduchá na přípravu a vhodná k jakékoli potravině – chřest s lanýži nebo chřest s pasírovaným vajíčkem, risotto s chřestem, těstoviny a ragú, je také je možné ho servírovat zapečený, smažený, dušený – zkrátka univerzální produkt, který dokáže uspokojit, překvapit.

 

Co se tyče výživové stránky – chřest je plný vitamínů a slouží úspěšne jako prevence onemocnění srdce.

 

V hotelu Amarilis nedávno úspěšně proběhla škola vaření na téma – chřest. Předvedli jsme, jak se chřest připravuje a co všechno se z této zeleninové královny  dá udělat. 

 

Dnes bych se s Vámi chtěl podělit  o velmi originální a osvěžujícím dezert – Duo bílého chřestu a jahod, v marinádě z medu, pomerančů a zázvoru. Připravte si jej doma a překvapte  své drahé 

a blízké.

 

Duet bílého chřestu s čerstvými jahodami, se segmenty pomerančů, med a zázvor

Chřest bílý 1ks – očištěný a uvařený

Jahody 40gr

Pomeranč 1/2 ks

Med 10gr

Zázvor 10gr

Máta 5gr

 

Z pomeranče vykrojíme 3 segmenty, zbytek vymačkáme do misky, přidáme med, zázvor nakrájený na vlásky, trochu opepříme. Chřest nakrájíme na 4 kusy, jahody na čtvrtky, segmenty – vše vložíme do misky, promícháme a necháme stát v lednici hodinu. Servírujeme ve sklenicích, ozdobíme mátou.

Napsal Max Semenčukov čtvrtek 30. červen 2016 14:52



Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu