Osvěžující letní Bruschetta se zeleným hráškem a mátou - Blog

Osvěžující letní Bruschetta se zeleným hráškem a mátou

Jedno z nejoblíbenějších italských jídel na celém světě je Bruschetta.

Nejčastěji ji naleznete v menu restaurací jako Bruschetta Pomodoro, ale existuje mnoho dalších způsobů, jak Bruschettu naservírovat velmi originálně. Tady jeden z nich.

 

Osvěžující letní Bruschetta se zeleným hráškem a mátou

 

Budeme potřebovat:

250gr Zelený hrášek (muže být mražený, ale povolený)

150gr Smetana zakysaná

30gr Olivový olej

Stroužek zelené feferonky

Pár větviček máty

Jedna bageta

Sůl a pepř

 

Do mixeru vložíme hrášek, smetanu, nakrájenou feferonku, lístečky máty, trochu olivového oleje, osolíme a opepříme. Rozmixujeme vše tak, aby zůstaly drobné kousky hrášku. Bagetu nakrájíme, pokapeme olivovým olejem a opečeme ve vyhřáté troubě, cca 5 minut, aby byla křupavá a zlatá. Na každý kus bagety dáme 1-2 polevkové lžíce hráškové směsi. Ozdobíme lístečkem máty.

 

Dobrou chuť!

Napsal Max Semenčukov pondělí 29. srpen 2016 10:05



Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu