Pražský maraton v barvách hotelu Amarilis - Blog

Pražský maraton v barvách hotelu Amarilis

Jednou za rok se v Praze  koná jeden z nejkrásnějších běžeckých závodů – Pražský Maraton. Událost láká do České republiky spousty sportovců z celého světa, a to amatéru i profesionálů. Není se čemu divit, Praha je jedno z nejkrásnějších měst v Evropě s bohatou historií a kulturou. Závod byl oceněn zlatou známku IAAF, za výbornou organizaci a zúčastní se jej každý rok  vice než 10 000 běžců,  doběhne však jen okolo 70%. 

 

Maraton je velká výzva a musíte se na něj pořádně připravit po fyzické stránce,  tak i po psychické. Samozřejmě musíte pravidelně běhat, ale v neposlední řadě se také správně stravovat. 

Letošní maraton byl už můj třetí,  tentokrát jsem však běžel v barvách Hotelu Amarilis a restaurace Amaryla. Bylo to rozhodnutí na poslední chvíli, ale bezvadná práce hotelového týmu mi umožnila vyběhnout v krásném tričku s logem hotelu.

I přesto, že běhám skoro každý den, maraton je pro mě je velmi náročný závod. Prvních dvacet kilometrů není tak náročných, poté ale přichází jedna krize za druhou a už je velmi těžké udržet naplánované tempo. Nakonec jsem to zvládnul za krásný čas 3:40:55 a obsadil jsem 1215 místo celkově. 

Chci poděkovat celému hotelovému týmu za podporu.

Snídaně před tak těžkým závodem musí byt výživná, ale dobře stravitelná

Můj tip pro Vás je Omeleta s Guacamole 

Na Omeletu budeme potřebovat: vejce 2ks, mořskou sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej

Příprava: vejce vytlučeme do misky, osolíme, opepříme a dobře rozmícháme. Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej a po té vejce,  vrstva by měla být zhruba půl centimetru. Za 3-4 minuty bude omeleta  hotová, opatrně ji překlopíme a dáme na talíř.

Na Guacamole budeme potřebovat: avokádo černé 1ks, červená cibule 1/2ks, cherry rajčata 3ks, půlka limety, čerstvý koriandr (nebo petrželka), mořská sůl, čerstvě mletý pepř a olivový olej.

Příprava: cibuli očistíme a nakrájíme na drobno, cherry rajčata nakrájíme na malé kostičky, vše vložíme do misky. Avokádo rozkrojíme na půl do pecky a rozdělíme na dvě půlky, odstraníme pecku a s pomoci velké lžíce oddělíme slupku od dužiny. Dužinu nakrájíme na kostky a dáme do misky. Koriandr nebo petrželku nakrájíme na drobno přidáme do misky s avokádem,  přidáme sůl, pepř, olivový olej a vymačkáme do něj limetku. Vše řádně rozmačkáme vidličkou a promícháme. Hotové Guacamole servírujeme s opečeným toastem. Do originální receptury patři čili paprička, ale před závodem si ji raději odpustíme.

Guacamole můžete zabalit do omelety, nebo jej můžete dát ho stranou, je to na Vás.

Dobrou chuť!

  

Napsal Max Semenčukov úterý 14. červen 2016 15:40



Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu