Sezóna chřestu je tady ! - Blog

Sezóna chřestu je tady !

Sezóna chřestu je tady !!!! 

Pomalu začíná léto a v tomto období můžete ve výlohách zelinářů objevit svazky čerstvého chřestu.

Dovoluji se Vám doporučit mojí recepturu Chřestového krému, který se svým týmem velmi rádi vaříme.

Chřestový krém

Na 500g chřestu budeme potřebovat:

šalotka 100g

máslo 100g

mouka 100g

smetana 100g

bílé víno 100g

voda 1l, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek

 

Bílý chřest očistíme a dáme do studené vody s citrónem. Na másle zpěníme šalotku, přidáme bílé víno a chvíli povaříme, aby se nám vyvařil alkohol.

Přisypeme mouku a dobře promícháme. Vznikne nám kašička, kterou zalijeme vodou a přidáme na kousky nakrájený chřest - bez hlaviček. Ty si necháme je na ozdobu.

Chvíli povaříme, přidáme sůl, bílý pepř a trochu muškátového oříšku. Vše dobře rozmixujeme a dáme zpět na plotnu.

Zjemníme smetanou, přidáme hlavičky chřestu a pokud je potřeba dochutíme solí a pepřem.

Nejlépe tato polévka bude chutnat s máslovými krutóny.

Přeji dobrou chuť a budu se na Vás těšit v restauraci Amaryla

 

Maxim Semenčukov

Šefkuchař

úterý 9. květen 2017 11:28



Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu