Sous-vide – vaření ve vakuu - Blog

Sous-vide – vaření ve vakuu

V týdenní nabídce naší restaurace skoro vždy najdete alespoň jedno jídlo, které bylo připraveno technikou Sous-Vide. Málo kdo vlastně ví co to znamená a jak je to šikovná věc.

Název pochází z francouzštiny a v překladu znamená – ve vakuu. Sous-vide – vaření ve vakuu, ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Teplota se pohybuje od 55°C až do 75°C a doba vaření je od pár hodin až po pár dní – vše se odvíjí od toho, co vaříte.

Záměrem je zachovat veškerou šťávu a chuť potraviny, aby příprava byla co nejvíce šetrná.  

Přidte ochutnat pokrmy Sous-vide, které pro Vás připravím já, šéfkuchař restaurace Amaryla a hotelu Amarilis - Maxim Semenčukov a můj bezvadný tým.

čtvrtek 15. prosinec 2016 18:22



Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu