Blog |

PF 2017

neděle 15. leden 2017 15:38

PF 2017

Zimní svátky utekly jako voda, půlka ledna už je za námi a Praha celá zaprášená od sněhu pospíchá sundat ze sebe vánoční ozdoby. 

Rok 2017 už běží naplno, a já, Maxim Semenčukov a cely tým restaurace Amaryla, 

Vám přejeme hodně gastronomických zážitků, které pro Vás připravíme.

Číst více »

Sous-vide – vaření ve vakuu

čtvrtek 15. prosinec 2016 18:22

Sous-vide – vaření ve vakuu

V týdenní nabídce naší restaurace skoro vždy najdete alespoň jedno jídlo, které bylo připraveno technikou Sous-Vide. Málo kdo vlastně ví co to znamená a jak je to šikovná věc.

Název pochází z francouzštiny a v překladu znamená – ve vakuu. Sous-vide – vaření ve vakuu, ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Teplota se pohybuje od 55°C až do 75°C a doba vaření je od pár hodin až po pár dní – vše se odvíjí od toho, co vaříte.

Záměrem je zachovat veškerou šťávu a chuť potraviny, aby příprava byla co nejvíce šetrná.  

Přidte ochutnat pokrmy Sous-vide, které pro Vás připravím já, šéfkuchař restaurace Amaryla a hotelu Amarilis - Maxim Semenčukov a můj bezvadný tým.

Číst více »

Zdraví nacházíme v tom co jíme

neděle 4. prosinec 2016 19:28

Zdraví nacházíme v tom co jíme

Zdraví nacházíme v tom co jíme,

to už všichni dobře víme.

A kam zajít to zažít?

Snoubení dobrého jídla a vína, to je restaurace Amaryla

najdete nás ve Štěpánské osmnáct.

 Blízko Václavského náměstí.

Ochutnáte pokrmy bez lepku a laktózy

Dobrý steak i ryba,

Jídla pro vegana i vegetariána

dětský koutek nechybí,

ať konference či večírek,

je to prostě zážitek.

Číst více »

Srbský den v Hotelu Amarilis

středa 30. listopad 2016 13:00

Srbský den v Hotelu Amarilis

 

Minulý tyden byl v hotelu Amarilis "SRBSKÝ DEN". Velvyslanectví Srbska připravilo pro své hosty zajímavý program na téma srbské země,

kultury, investice a podnikání.

Nechyběla ochutnávka vín a destilátů.Na této akce byli přítomni velvyslanci z několika zemí, zejména Srbska, Chorvatska, Bulharska,

Arménie a Filipín.

Každého hosta vítaly krásné slečny v tradičních kostýmech, s tradiční pogacou se solí. 

Restaurace Amaryla pro tuto akci připravila bohatou nabídku tradičních jídel a dezertů. Civapcici s grilovanou cibulkou,
Pleskavice se sýrem, karadjordjeva snicla, Kajmak, Ajvar a další srbské dobroty. 

Pro mne bylo ctí připravit jídlo pro tuto významnou akci a jsem rad, že jsem se taky naučil nové recepty a poznal tuto krásnou zem. 

Maxim semenchukov

Head Chef

Číst více »

Fermentace a vaření v Sous-vide

pátek 21. říjen 2016 11:18

Fermentace a vaření v Sous-vide

Fermentace a vaření v Sous-vide

 

18 října se v kuchyňském studiu firmy Electrolux konal kurz pro šéfkuchaře na téma "Fermentace a vaření v Sous-vide".

Přednášeli a vařili dva šikovní kuchaři - Jarda Kozdelka (sous-chef restaurace Eska) a Tonda Bradáč (chef Electrolux). Hodně se hovořilo o fermentaci zeleniny, bylinkářství a Sous-vide (vaření ve vakuu). Byl připraven i degustační set zajímavých  jídel. V každém jídle byla potravina, která se podávala na několik různých způsobů. Například - kuřecí prso a stehno sous-vide, kukuřičná kaše, kukuřice blanšírovaná v máslovém vývaru, kukuřičný prach, popcorn.

 

Zajímavé bylo potkat známé tváře a také se seznámit s novými kolegy.

Jsem rád, že jsem se zúčastnil této akce a již v nejbližší době mohu použít nápady, které jsem načerpal. 

 

Mějte se pěkně a naviděnou v restauraci Amaryla.

Číst více »

Zveme Vás na vynikající pokrmy

čtvrtek 13. říjen 2016 2:01

Zveme Vás na vynikající pokrmy

Rádi bychom Vás chtěli pozvat do naší restaurace v centru Prahy, kde si můžete vybrat ze mnoha vynikajících pokrmů, které pro Vás denně připravuje vždy z čerstvých surovin náš šéfkuchař.

Číst více »

Gran Prix Prague

Napsal Max Semenčukov pondělí 26. září 2016 11:35

Gran Prix Prague

Gran Prix Prague

10. září Prahou proběhlo 7500 běžců v rámci tradičního běžeckého závodu na 10 kilometru – Birell Grand Prix Prague. Tento závod, jako každý rok, seřadil na jedné startovní čáře sportovní nadšence z mnoha zemí a výkonnostních úrovni.

Číst více »



Vitamínová bomba

Napsal Max Semenčukov pondělí 15. srpen 2016 19:53

Vitamínová bomba

V  krásném letním období, když slunce svítí, je příjemné počasí a v obchodech můžete najít spousty čerstvého ovoce, je nejvyšší čas si udělat zásoby vitamínů na zimu. 

 

Číst více »

Zdravé jídlo – co o něm víme?

Napsal Max Semenčukov pondělí 1. srpen 2016 12:31

Zdravé jídlo – co o něm víme?

Nejdříve si položme otázku, proč vlastně jíme?

V posledních letech, zejména díky rozmanitosti a dostupnosti potravin, se stalo stravování požitkem a uspokojením vlastních estetických potřeb, namísto nezbytného doplnění živin potřebných k správnému fungování našeho organismu.

 

Číst více »


Pražský maraton v barvách hotelu Amarilis

Napsal Max Semenčukov úterý 14. červen 2016 15:40

Pražský maraton v barvách hotelu Amarilis

Jednou za rok se v Praze  koná jeden z nejkrásnějších běžeckých závodů – Pražský Maraton. Událost láká do České republiky spousty sportovců z celého světa, a to amatéru i profesionálů. Není se čemu divit, Praha je jedno z nejkrásnějších měst v Evropě s bohatou historií a kulturou. Závod byl oceněn zlatou známku IAAF, za výbornou organizaci a zúčastní se jej každý rok  vice než 10 000 běžců,  doběhne však jen okolo 70%. 

 

Číst více »

Škola Vaření s Running Chef

Napsal Max Semenčukov pondělí 6. červen 2016 13:05

Škola Vaření s Running Chef

Zveme Vás na seminář Škola vaření s Running Chef, která proběhne v restauraci Amaryla ve Štěpanské ulici 18. 

 

Rezervace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

Číst více »

Chvála blahodárnému chřestu - Napsali O nás

Napsal Max Semenčukov pondělí 6. červen 2016 12:46

Chvála blahodárnému chřestu - Napsali O nás

Chvála blahodárnému chřestu

Včera měly členky Klubu manažerek mimořádnou příležitost – absolvovaly Školu vaření, tentokrát s chřestem. Umožnila jim to majitelka a statutární ředitelka Hotelu Amarilis ve Štěpánské ulici v Praze Ing. Jiřina Mašić. Jídla přímo před zraky hostů připravil šéfkuchař Maxim Semenčukov. 

Číst více »

Nový šéfkuchař

pátek 6. květen 2016 14:08

Nový šéfkuchař

Rádi bychom Vám představili našeho nového šéfkuchaře pana Maxe Semenchukova. Max má zkušenosti převážně z 5ti hvezdičkových hotelů a více než 10 let praxe v gastronomii. Nejpodstatnější je však to, že  je zastancem zdravé vyživy. Preferuje čersté lokální potraviny a originalní receptury.

Číst více »

Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu