Blog a novinky restaurace Amaryla

SEKTIVAL 2018

pátek 18. květen 2018 0:57

SEKTIVAL 2018

Stejně jako každý rok tak i v tomto roce se účastníme SEKTIVALU.

Sektival je festival toho nejlepšího, co vznikne spojením výběrových sektů a delikátního jídla!

Nabízíme vybranou mezinárodní kuchyni zaměřenou na zdravý životní styl a vždy připravenou pouze z čerstvých surovin. Své místo v naší nabídce má však i moderní česká kuchyně.

Prohlédněte si celé naše sektivakové menu:

Číst více »

Hygge. Šťastný způsob života

středa 10. leden 2018 18:31

Hygge. Šťastný způsob života

Slyšeli jste už o pojmu hygge? Že ne? A co pojmy jako sounáležitost, útulnost, spokojenost na duši, pospolitost nebo kakao a rozečtená kniha?

Tak přesně tohle všechno se dá shrnout pod jedno slovo. Hygge. Neboli šťastný způsob života.

Původ hygge

Slovo hygge sice označuje dánský recept na štěstí, ale původně pochází z norštiny.

Dánsko a Norsko byly totiž do roku 1814 jedním královstvím a hygge se objevilo v psané dánštině právě na počátku 19. století.

Podle celoevropského sociálního průzkumu jsou Dánové nejšťastnější lidé v Evropě, nejčastěji se setkávají se svojí rodinou a přáteli a nejméně se stresují.

Jak si můžete po vzoru Dánů vychutnat prostou radost z okamžiku i vy?

Užívejte si každé sousto

Výborné jídlo a vaši nejbližší u jednoho stolu, to je každopádně hygge. Pokud vaříte doma, nespěchejte.

Nalijte si dobré víno a zábavu udělejte již z přípravy pokrmů. Oceňte čas strávený v kuchyni, upečte si vlastní chleba a vyrobte domácí marmeládu.

To správné hygge ale můžete zažít i v restauraci. Zapomeňte na pracovní stres, jezte pomalu a radujte se společně s každým soustem.

Po jídle se odměňte sladkým zákuskem a horkým čajem nebo voňavou kávou. Co třeba mascarpone krém s čerstvými jahodami, mátou a čokoládovou sušenkou?

Nebojte, v hygge se kalorie nepočítají. Jediné, co se sčítá, jsou chvíle štěstí.

Spokojenost v pracovní době

Hygge se neomezuje jen na chvíle volna u krbu, s horkou čokoládou a dobrou knihou. Pocit útulnosti by se měl trvale zabydlet i u vás v práci.

Jak na to? Pořiďte si do kanceláře pohodlná křesla ve kterých můžete hodiny popíjet čaj a vymýšlet nové strategie.

Na stůl postavte misku se sušenkami a zapalte svíčku. Vyzdobte kancelář podle daného ročního období tak, abyste se v ní cítili útulně.

Hygge na cestách   

Chystáte se na pracovní cestu a ta vám rozhodně moc hygge nepřijde?

Omyl, i dlouhá cesta vlakem na schůzku nebo čekání na další spoj mohou být hygge. Vezměte si s sebou papírový zápisník

a pero a po cestě si zapisujte nápady a podměty. Sami uvidíte ten rozdíl mezi voňavým papírem a klávesnicí.

Dívejte se z okénka, popíjejte horký čaj, kávu nebo klidně i kakao. Zachumlejte se do teplého svetru,

přečtěte si zajímavou knihu a při čekání na další spoj, nebo vašeho obchodního partnera, si zahrajte v parku pétanque .

I pracovní schůzku můžete uspořádat v parku s piknikovým košem. Uvidíte, že se budete všichni cítit mnohem přirozeněji

a navážete přátelské vztahy lépe než v konferenční místnosti.

 

My v hotelu máme stále plné ruce práce, abychom vám splnili vše, co vám na očích vidíme. Ale večer nebo o víkendu,

když jsme doma, přichází chvíle na naše malé osobní hygge. „Vždy, když máme volno, tak s přítelem jamujeme.

Já hraju na piano a na cajon, on na kytaru. Užíváme si hudbu, necháváme ji plynout a večer se pak společně díváme na filmy,

popíjíme u toho horkou kávu a mlsáme sušenky,” říká naše Marketing & sales assistant Anetka.

 

Sečteno a podtrženo, být šťastný není žádná věda. Stačí se na chvíli zastavit, ztotožnit se s okamžikem a vzít si z něho to nejlepší.

Přejeme vám hygge nejen do nového roku, ale i do všech dalších nevšedních dnů.











Číst více »

Jak správně stolovat

čtvrtek 21. prosinec 2017 10:16

Jak správně stolovat

Správné stolování je důležitější, než se na první pohled zdá.

Způsob, jak sedíme u stolu, jak bereme do ruky příbor, jak s ním zacházíme a jak se u jídla chováme, poukazuje na naše společenské chování a zdvořilost.

Podívejme se tedy společně na několik základních pravidel, se kterými se neztratíte ani v té nejluxusnější restauraci.

Jak se posadit k jídelnímu stolu

Říkáte si, že sednout si správně ke stolu nemůže být složité? „Sednu si rovně a nebudu pokládat lokty na stůl,” pomysleli jste si. Máte pravdu.

Ale etiketa stolování obsahuje mnohem více pravidel. Tady jsou:

 

  • U stolu seďte zpříma a nehrbte se.
  • Nesklánějte hlavu k talíři.
  • Neopírejte se o opěradlo židle.
  • Jste-li žena, seďte jen v první třetině židle.
  • Nekřižte nohy pod židlí, ale nechte je spočívat vedle sebe.
  • Lokty držte u těla.
  • Ruce s příborem držte nad deskou stolu.
  • Ruce by měly být stále vidět, nepokládejte je do klína.
  • Gestikulujte umírněně, nikdy ne s příborem v ruce.

Papírový a látkový ubrousek

Existují dva typy ubrousků. Papírový a látkový. Jaký je ale mezi nimi rozdíl? Látkový ubrousek patří na klín, papírový nechte na stole. Pokud vám do klína položí ubrousek sama obsluha, nepovažujte to za dotěrnost. Je to naopak známka servisu nejvyšší kvality.

Jako žena si ubrousek rozložte do klína jen z půlky, pokud jste muž, rozbalte ho celý. Po jídle ho nedbale složte tak, aby byly veškeré skvrny schovány uvnitř a položte na stůl vedle talíře.

Použitý papírový ubrousek naopak odložte na talíř.

Sklenice jako dominanta stolu

Dobrou restauraci poznáte vždy podle kvalitních sklenic na víno. A jak správně pít? Ano, i na to etiketa myslela:

 

  • Před každým napitím si otřete ústa od jídla.
  • Nepijte, pokud máte v ústech ještě sousto.
  • Sklenici přiložte k ústům jen zlehka a napijte se malým douškem.
  • Pohledem překontrolujte, zda na sklenici neulpěly zbytky jídla nebo otisk rtěnky. Pokud ano, nečistotu nenápadně utřete ubrouskem.

 

Sklenice s vínem držte za stopku, ať svým dotykem nápoj zbytečně neoteplujete a nezanecháváte otisky prstů. Platí, že čím chladnější je podávané víno, tím níž držíme stopku sklenice.

Příbor a jídelní hůlky

Začněme tím, jak správně držet příbor:

 

  • Nůž patří do pravé ruky a vidlička do levé.
  • Prsty směřují směrem dolů k talíři.
  • Vidličku držte hroty směrem dolů.
  • Pokud není k jídlu nůž potřeba, držte vidličku v pravé ruce hroty směrem nahoru.
  • Nůž nevkládejte do úst.
  • Po dojedení odložte vidličku a nůž vedle sebe na talíř.
  • Zkřížený příbor na talíři naopak značí, že chcete v jídle ještě pokračovat.

 

Japonské a čínské speciality si nejvíce vychutnáte orientálními hůlkami. Pokud vám jejich používání činí potíže, nebojte se. V Evropě k nim vždy dostanete i standardní příbor.

U orientálních pokrmů se také mění etiketa a přípustné je zvedat talíře k ústům i srkat.

 

Pokud vás zajímají pravidla etikety stolování více do hloubky, podívejte se na video s mistrem etikety Ladislavem Špačkem.

 

Nejdůležitější ale vždy je, abyste si stolování užili a byli milými společníky. V takovém případě vám případný malý prohřešek každý rád odpustí.

 

Číst více »

Maraton Praha 2018 se blíží! Kdy to propukne a na co se můžete těšit?

úterý 28. listopad 2017 12:43

Běžci pozor, pražský maraton i půlmaraton se nezadržitelně blíží a my vám přinášíme o těchto závodech důležité informace. Připraveni? Jdeme na to.

Sportisimo 1/2Maraton Praha 2018

Měli jste na sobotu 7. 4. 2018 už nějaký plán? Pokud ano, zrušte ho. Právě v tento den startuje na náměstí Jana Palacha v 10:00 tradiční pražský půlmaraton. Letos už po dvacáté. Nezáleží na tom, jestli máte skvělou kondici a hodláte po celou dobu závodu dýchat na záda běžcům z Keni, nebo se zajdete jen sem tam zlehka proběhnout. Vítáni jsou všichni. Pokud byste se chtěli podívat, jak to na pražském půlmaratonu vypadalo v minulých letech, zadejte na Instagramu #praguehalf.

Volkswagen Maraton Praha

Na regeneraci po pražském maratonu budete mít přibližně měsíc, abyste se mohli 6. 5. 2018 v 9:00 na Staroměstském náměstí postavit na startovací čárů a zaběhnout si pražský maraton. Stejně jako v minulých letech se o vás perfektně postará tým RunCzechu a vy si vychutnáte Prahu z úplně jiné perspektivy, než jste zvyklí. Jedná se o nádherný zážitek, který rozhodně stojí za tu dřinu.

Chystáme pro vás překvapení

Udělejte si v den běhu s rodinou krásný den, který začne kvalitní snídaní. Chystáme pro všechny běžce a jejich blízké vydatné ale lehké snídaně, které vás dokonale připraví na běh vašeho života. Náš šéfkuchaře Max se pravidelně pražských běhů účastní, moc dobře tedy ví, jakou stravu běžci před závodem potřebují. A přesně to vám v daný den připraví. Během celého závodu bude také vedle recepce v hotelu Amarilis připravený stánek se zdravým občerstvení, zastavte se u nás. Moc rádi vás poznáme a pohostíme.

 

Max si letos už registraci na závody zajistil. A vy?

 

 

Číst více »

Léčivá energie vody

středa 8. listopad 2017 22:03

Léčivá energie vody

Voda je jedním z prvků Feng shui a základním stavebním kamenem našeho organismu. Dodává nám energii, čistí tělo a rozjasňuje pokožku. Je také plná informací, má paměť a uzdravuje. Nekvalitní voda ale může našemu zdraví i ublížit. Víte, jak poznáte opravdu čistou vodu a na co si při jejím výběru dát pozor?

Pitný režim

Pitný režim je pro naše tělo velmi důležitý. Bylinné čaje, ovocné šťávy či smoothie se do něj také započítávají, ale nic se nevyrovná účinku čisté pramenité vody. Jak taková voda působí na náš organismus?

  • čistí ledviny

  • odstraňuje z těla odpadní látky

  • ovlivňuje stav naší pokožky, vlasů a nehtů

  • zbavuje nás migrén

  • je zdrojem termoregulace

  • dodává nám energii

 

Určitě jste se setkali s teoriemi, že byste měli denně vypít  alespoň 2 litry čisté vody. Někdo dokonce říká 3 litry a nadšenci, kteří se chtějí propít k zářivé pleti, pijí i 4 litry denně. Vy ale vypijete sotva litr a víc se do vás nevejde? Žádný stres. Potřeba příjmu tekutin závisí na mnoha faktorech. Je to pohlaví, věk, teplota a vlhkost vnějšího prostředí, tělesná aktivita a případné probíhající onemocnění. Pijte ale během dne pravidelně, ať nemáte pocit žízně. Ten je známkou dehydratace.

Víte, co pijete?

Dávejte si pozor na kvalitu vody. Tvrdá voda a chlor mohou ohrožovat vaše zdraví. Pokud na jazyku cítíte pachuť chloru, zastavte a další skleničku si už nenalévejte. Nedopusťte, aby vás chlor oloupil o potřebné látky a důležité vitamíny.

 

Je tedy řešením balená voda? Pokud nemáte k dispozici zdravou kohoutkovou vodu, pak ano. Ale v opačném případě je balená voda zbytečný luxus. Jedna lahev stojí 100 až 2 000krát víc než voda z kohoutku. Bohužel není ani příliš čerstvá, protože je vystavována dlouhé týdny slunečnímu záření a plastové lahve jsou obrovskou zátěží pro životní prostředí.

 

Samozřejmě si nemusíte vyčítat, pokud si ve městě koupíte půllitr balené vody. Důležité ale je, abyste ke svému pitnému režimu přistupovali zodpovědně.

Jak z toho ven?

Voda z kohoutku může být plná chloru, balená voda také není nejlepší volba a bylinné čaje pořád pít nemůžete. Jak si tedy zajistíte pravidelný pitný režim aniž byste uškodili svému zdraví? Můžete využít některý z alternativních způsobů očisty vody:

 

  • Vodní filtr zbaví vaši vodu přebytečného chloru a všechny minerální látky zůstanou zachovány.

  • Ionizovaná voda má velmi pozitivní vliv na zlepšení zdraví, stavu a kondici celého organismu.

  • Pí voda je vodou s vysokou úrovní harmonie blížící se plodové vodě.

  • Čakrová voda obsahuje informační kód z křemíku, který v sobě nese pozitivní vibrace.

  • Voda vita využívá očistné energie přírodních drahokamů.

Voda vita

Čistá a zdravá voda je důležitá i pro nás. Proto jsme si do naší restaurace vybrali Voda vitu, které přírodní drahokamy navrací její původní přírodní formu. Najdete v ní směs oranžového kalcitu a křišťálu.

 

Oranžový kalcit je elementem Vody, ochraňuje nás, udržuje naši mysl v rovnováze, napomáhá nalézat příčiny depresí a vypořádat se s nimi. Jeho přítomnost je doslova hřejivá, je zdrojem pocitu bezpečí a pohody, zklidňuje nás a tím prohlubuje schopnost soustředění a analytického myšlení. Je dobrým pomocníkem při problémech se žlučníkem a poruchách trávicího ústrojí, odhleňuje, upravuje funkci střev.

 

Křišťál je čirou odrůdou křemene. Podporuje správnou funkci štítné žlázy i ostatních orgánů v těle, je spolehlivým přírodním tlumičem migrén či závratí. Je také symbolem čistoty ve všech podobách.


V této směsi najdete pouze čistou vodu a energii přírodních minerálů. Až k nám zavítáte na oběd, ochutnáte? 

Číst více »

V jídle je nejdůležitější rovnováha, říká šéfkuchař restaurace Amaryla

úterý 7. listopad 2017 12:42

V jídle je nejdůležitější rovnováha, říká šéfkuchař restaurace Amaryla

V listopadu oslaví své 32. narozeniny, ale kuchařskou čepici nosí už 17 let. Svému řemeslu se učil v Rusku, Kazachstánu i Arménii a nyní své zkušenosti uplatňuje v Česku. Při vaření se inspiruje u mistrů české i zahraniční kuchyně a ve svých receptech nejvíce sází na rychlost a jednoduchost.

 

„Jak vám dnes chutnalo?” ptá se často hostů restaurace Amaryla osobně její šéfkuchař Maxim Semenchukov. Poznáte ho podle vysportované postavy a měkkého přízvuku „Lidé si občas myslí, že jsem Polák, nebo Slovák a když se rozpovídám, tipují mě na Moraváka. Pocházím ale z Kazachstánu,“ směje se Max.

 

Jako malý hodně cestoval. Chvíli po rozpadu Sovětského svazu, když mu bylo 7 let, se jeho rodina odstěhovala do Ruska. Na rozdíl od Kazachstánu byl na Dálném východě všeho dostatek. Max tak mohl ochutnávat různé druhy zeleniny, ovoce, mořské plody i ryby a k snídani si dopřával kaviár, který v Rusku nebyl tak drahý jako v jeho rodné zemi.  „S tátou a kamarádem jsme chodili lovit krevety. Lovili jsme je holýma rukama a jedli je syrové. Byla to pochoutka,” vzpomíná na život v přístavním městě Nachodka.


Ve 13 letech se stěhoval znovu, tentokrát do
Arménie. Možná vám všechny státy bývalého Sovětského svazu připadají podobné, ale jejich gastronomie vás přesvědčí, že je tomu jinak. Ta arménská je plná čerstvých bylinek, jehněčího masa a grilované zeleniny. „Jí se tu spousta čerstvých bylin. Lidé se díky nim dožívají vysokého věku,” vysvětluje a uvádí příklad místní kuchyně: „Znáte chleba Lavaš? K dokonalosti úplně stačí, když ho naplníte čerstvými bylinkami a cibulkou. Přidat ale můžete i další suroviny dle své chuti. Třeba maso nebo zeleninu.” 

Ani v Arménii se ale s rodinou neusadili na trvalo a po 2 letech se vrátili zpět do Kazachstánu. Maxova maminka zde začala pracovat jako kuchařka a on s ní v práci trávil mnoho času. V té době už bylo jasné, jakým směrem se bude ubírat jeho kariéra. Vlastně to bylo jasné od chvíle, kdy na plážích města Nachodka ochutnal svou první vlastnoručně ulovenou krevetu. „Jídlo mě zajímalo už od mala. Pamatuji si vše, co jsem kdy ochutnal a při vaření stále používám vzpomínky a znalosti z dětství.”

 

Ve svých 16 letech nastoupil na hotelovou školu. Ráno studoval a večer pracoval v restauracích. Vyzkoušel si, jaké to je být kuchařem, číšníkem i barmanem. Během studií ještě stihl navštívit sestru, která toho času bydlela v Číně. „Ochutnal jsem tam jídlo od pouličních kuchařů i ve vybraných restauracích. Čínská kuchyně je výborná, některá jídla bych ale do pusy nevzal!” Jaká? „Třeba zárodky grilovaných kuřat. Brouci a štíři mě také nelákají. V tomhle jsem spíš konzervativní.”  

 

Jednoho dne, když byl Max zase zpět v Kazachstánu, za ním přišel kamarád a zeptal se ho, jaké má plány do budoucnosti. „Chtěl jsem se odstěhovat do Astany, hlavního města Kazachstánu, a pracovat tam jako kuchař. On plánoval odstěhovat se do Prahy.”

 

Maxe kamarádův nápad zaujal, slovo dalo slovo a zanedlouho už měli oba vyřízené potřebné doklady i vízum. V roce 2006, když jim bylo 20 let, poprvé přijeli do Prahy. V Čechách mohli studovat na univerzitě zadarmo, jen k tomu potřebovali znalost češtiny. „Nakoupil jsem si spoustu českých knih a učebnic, poslouchal jsem rádio, televizi i jak si lidé povídají v metru,” vzpomíná na své začátky. Základy jazyka se díky své píli naučil za 3 měsíce. Přesto nebylo jednoduché se v Praze uchytit. „Maminka byla ráda, že jsem to zkusil. Ale myslela si, že si tu udělám pracovní dovolenou a za chvíli se vrátím.” To se ale spletla.

 

Svou českou kariéru Max odstartoval v hotelu Green Garden. Jak sám říká, nechtěl tolik peněz, jako čeští kuchaři a měl radost, že mohl někde začít. V hotelu pracoval na snídaních a také se zde naučil vařit česká jídla. Svého zásadního učitele české kuchyně ale poznal až v restauraci Mucha a největší zkušenosti z mezinárodní gastronomie načerpal jako zástupce šéfkuchaře v hotelu Kings Court. Po šesti měsících se ale doslechl, že v hotelu King David hledají šéfkuchaře. A ne jen tak ledajakého. Restaurace byla totiž striktně košér. Pro Maxe ale nebyl tento styl přípravy pokrmů úplnou novinkou. Už dříve vařil v židovské škole pro rabíny a asistoval u přípravy jídel během několika velkých židovských svátku. „Čeští kuchaři tohle moc dělat nechtějí, ale já jsem měl chuť se učit a inspirovat se,” vysvětluje, proč pracovní nabídku hotelu přijal.

 

Po hotelu King David následoval designový Hotel Boho. „To byl můj sen. Vše teprve začínalo a ten pocit, že si můžete celou kuchyň zařídit podle svého, je pro šéfkuchaře neskutečný,” vzpomíná. Bohužel z hotelu odešel hned po zkušební době. Zaměřovali se tu hlavně na snídaně a neměli v plánu otevřít stálou restauraci. Max už se neměl kam rozvíjet.  

 

Nyní pracuje jako šéfkuchař v restauraci Amaryla, která se zaměřuje na zdravý životní styl, vegetariánské, bezlepkové a bezlaktózové pokrmy. Při vaření dává přednost rychlým a jednoduchým receptům, které v surovinách uchovávají maximální množství vitamínů a živin. V jídle je pro něj důležitá především vyváženost a kvalita. Často proto sahá po lokálních výrobcích od farmářů.

 

Restaurace nabízí každý týden jiné denní menu, které Max sám sestavuje. Protože není jednoduché vymýšlet stále nové recepty, inspiruje se v knihách, ale i na sociálních sítích. „Na YouTube a Instagramu sleduji profily profesionálů, ale i velmi dobrých amatérů,” přiznává. Dlouho byl jeho oblíbencem Jammie Oliver a jeho pořad Naked chef. „Není jen skvělý kuchař, ale také úžasný člověk. Je to jeden z těch lidí, které bych chtěl obejmout,” popisuje, čím ho tento usměvavý angličan okouzlil. Mezi jeho oblíbené kuchaře patří třeba i Yusuke Murayama, Pierre Sang, Douglas Spiik, Marcus Jernmark, Alex Atala nebo Nina Tarasova.

 

A kdo je šéfkuchařem u Maxe doma? „Vařím hlavně já, kouknu do lednice a hned vím, co s čím můžu nakombinovat,” vysvětluje. Manželka v kuchyni ale není žádný zelenáč. Nevaří často, zato peče. A její moučníky jsou tak dobré, že se jimi často inspirují i v Amaryle.

 

Říkáte si, jak ho může bavit vaření v práci a pak ještě doma? „Jako šéfkuchař rozhodně celý den nevařím. Mám na starosti také objednávky surovin, komunikaci s dodavateli, administrativu a kontrolu celého týmu,” vypočítává svou pracovní náplň. Každý den se snaží být v práci kolem 7 hodiny ráno. Kuchaři přichází v 8 a tak má hodinu volno na e-maily, kalkulace a kontrolu hotelových snídaní. Kolem 9 hodiny jde do kuchyně, probere se svým týmem týdenní menu, vysvětlí, jak se které jídlo připravuje a když je potřeba, přiloží ruku k dílu. „Některé omáčky připravuju jen já. Například červené karri nebo francouzskou omáčku beurre blanc.

 

 

Až někdy zavítáte do Amaryly, rozhodně vsaďte na tip Running Chefa. Tuto přezdívku Max získal díky své lásce k běhání. Pravidelně ho můžete potkávat na maratonech po celé republice. „K běhu mě přivedl kamarád na vysoké škole. Pozval mě na trénink a protože jsem se chtěl seznámit s novými lidmi, přišel jsem a už jsem u sportu zůstal,“ vzpomíná na své běžecké začátky.  

 

A když náhodou nevaří nebo neběhá, maluje a vzdělává se na kurzech. Jak jinak než na těch o vaření. „Rozhodně si nemyslím, že bych se už neměl co učit. Pořád se učím a snažím se být lepší. Pan Roman Vaněk jednou řekl, že jestli chcete být výjimeční, musíte dělat obvyklé věci neobvykle dobře. A o to se snažím!”

 

Číst více »

Dýně. Malý zázrak pro vaše zdraví i krásu

sobota 14. říjen 2017 12:28

Dýně. Malý zázrak pro vaše zdraví i krásu

Dýně se stala symbolem podzimu. Dýňové polévky, pomazánky, omáčky i koláčky na vás číhají na každém rohu. Stojí tahle oranžová pochoutka opravdu za to, nebo to je jen reklamní trik restaurací? Podívejme se, co vše nám dýně nabízí.

Kolik dýní znáš, tolikrát jsi člověkem

Víte, kolik druhů dýní existuje? Pět? Deset? Megalomani říkají kolem čtyřiceti? Vedle vážení. V čeledi tykvovitých, kam dýně spadají, najdete až na 850 různých druhů. Některé jsou okrasné, některé vhodné na vaření, ale všechny jsou jedlé. Ano, i ty dekorativní. Jen je s nimi víc práce než užitku, proto se používají spíše pro potěchu oka než chuťových buněk. A jaké jsou ty nejznámější jedlé dýně?

 

  • Špagetová dýně

  • Červená a zelená Hokkaido

  • Žaludová dýně

  • Marina di Chioggia

  • Máslová dýně

  • Dýně Goliáš

  • Turbanová dýně

Přírodní lékárna i kosmetický pomocník

Dýně je nejen krásnou dekorací, ale obsahuje i mnoho prospěšných látek pro vaše zdraví. Ne nadarmo se jí říká královna podzimu. Co vše se uvnitř této krásky ukrývá?

 

Antioxidanty - posilují imunitní systém a dodají vám energii.  

Vitamín A - chrání vaše oči

Vitamín C - podporuje imunitní systém

Vláknina - pročistí tělo a zbaví ho toxinů

Betakaroten - chrání srdíčko

Draslík a zinek - snižují krevní tlak

L-tryptofan - pomáhá proti depresím

Dýňová semínka - zlepšují činnost mozku

 

To ale není vše. Pro naše zdraví dýně představuje malý zázrak:

 

  • Obsahuje velké množství vlákniny a vody. Díky tomu blahodárně působí na zažívání a trávení.

  • Skládá se z 90 % z vody a je vhodná k uhasení žízně.

  • Působí močopudně a čistí ledviny.

  • Má nízkou nutriční hodnotu a je vhodná k redukčním dietám.

  • Dá se kombinovat se skořicí i s chilli papričkami a prohřívá organismus.

 

Dýně si rozhodně své místo ve vaší kuchyni zaslouží. A co z ní kromě notoricky známé dýňové polévky připravíte? Náš šéfkuchař Maxim Semenchukov je zastáncem rychlých a jednoduchých receptů. Vyzkoušejte třeba jeho oblíbenou dýni Hokkaido s batáty, Feta sýrem a rukolovým pestem.

 

Suroviny

1 Dýně Hokkaido

2 Batáty

100g Rukola

30g Parmezán

20g Mandle

Olivový olej

Med

Tymián

Sůl

Pepř

 

Příprava

Dýni i batáty očistíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Pokapeme olivovým olejem, medem, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme, promícháme a rozprostřeme na plech. Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut.

 

Mezitím v mixéru společně s olivovým olejem, solí a pepřem rozmixujeme rukolu, parmezán a mandle.

 

Servírování

Na talíř dáme dýni a batáty, posypeme na kostky nakrájeným sýrem Feta a zalijeme rukolovým pestem. Ozdobíme čerstvou rukolou a plátky mandlí.



Nechce se vám vařit doma? Pozvěte svou rodinu, přátele nebo obchodní partnery na dýňové degustační menu. V nabídce jsou hned dvě varianty: 4chodové a 6chodové menu. Které si vyberete vy? 

Číst více »

Dýňové degustační menu

sobota 7. říjen 2017 23:59

Dýňové degustační menu

 

Máme pro Vás novinku!

Typické chutě podzimu v restauraci Amaryla.

Dýňové degustační menu.

 Nabízíme Vám hned dvě varianty:

  • 6chodové dýňové menu

Vhodné pro větší skupiny.

Pozvěte své obchodní partnery, klienty nebo přátele, užijte si příjemné posezení a ochutnejte dýni na šest způsobů.

 

 

  • 4chodové dýňové menu

Využijte nabídku například s partnerem a nechte se unášet na vlnách podzimu. 

 

Číst více »

23 facebookových skupin, kde se vaří, peče a inspiruje

středa 4. říjen 2017 21:42

23 facebookových skupin, kde se vaří, peče a inspiruje

Také hledáte inspiraci na zdravé recepty, kde se jen dá? My jsem si tentokrát vzali na mušku Facebook. A jak to dopadlo? Skvěle! Našli jsme pro vás 23 facebookových skupin, kde se řeší jídlo, cvičení i zdraví životní styl. Pojďte se na to podívat.

Fitness životní styl

Jestli trávíte každou volnou chvíli ve fitku a se svým trenérem dokážete dlouhé hodiny rozebírat skladbu jídelníčku, budete se v těchto skupinách cítit jako doma:

 

Něco pro vegetariány:

Maso na talíři není nic pro vás? Pokud právě souhlasně přikyvujete, najdete na těchto místech členy se stejnou filozofií:

 

Vaříme bez lepku

Lepek - věčné dilema. V těchto skupinách si přijdete na své, ať už máte přímo intoleranci, nebo chcete pouze svůj jídelníček od lepku jen trochu odlehčit:

 

Vaříme pro děti

Stojíte každý den u plotny a z hlavy se vám kouří, jak moc přemýšlíte, čím dnes uspokojíte chuťové buňky svých ratolestí? Netrapte se a nechte si poradit od ostatních maminek:

 

Ostatní

Jestli vám zatím žádná ze skupin do oka nepadla, třeba se vám bude líbit některá z těchto:

 


Napadá vás nějaká další skupina, která stojí za zmínku? Sem s ní, za vaše tipy budeme moc rádi. A pokud se chcete inspirovat i v reálném světě, zastavte se u nás. Náš šéfkuchař Max se svým týmem připravuje každý týden nová inspirativní jídla, přijďte je vyzkoušet.

Číst více »

10 filmů s kulinářskou tématikou

pátek 29. září 2017 10:43

10 filmů s kulinářskou tématikou

Také milujete léto, ale zároveň se už těšíte na ty dlouhé sychravé večery? Na chvíle, kdy budete zachumlaní v dece poslouchat vítr za okny a pozorovat kapky deště dopadající na parapet. Každý den se stmívá o něco dříve, a proto si můžete večer bez výčitek připravit hrnek horkého čaje a ponořit se do světa filmů. A pokud dostanete chuť na ty s kulinářskou témátikou, nechte se inspirovat naším seznamem.

Ratatouille

Přiznejte se, také rádi sledujete pohádky, i když už jste z dětských let dávno vyrostli? My rozhodně ano. A ta s krysákem Remym nás obzvlášť baví. Společně se svým parťákem Linguinim se Remy rozhodne dobít kulinářský svět Paříže, ale jako krysa a stydlivý vynašeč odpadků to rozhodně nebudou mít jednoduché. Na cestě za úspěchem je čeká mnoho zápletek, které pobaví vás i vaše děti.

Karlík a továrna na čokoládu

Kdo by se nechtěl podívat do továrny na čokoládu? Další z pohádek, která sklízí úspěch napříč všemi věkovými kategoriemi. Ať už za to může herecký výkon Johnnyho Deppa nebo nepřeberné množství barevných kostýmů, příběh vás dozajista pohltí a na Willyho Wonku jen tak nezapomenete. Jestli budete mít během filmu chuť mlsat, doporučujeme vynechat borůvkový koláč. Zjistíte totiž, že vždycky, když dojde na moučník, tak se to trochu zvrtne...

Zataženo, občas trakaře

Tohle je poslední pohádka. Slibujeme. Snaživý vynálezce Flint Lockwood si ale určitě zaslouží vaši pozornost. Co byste řekli tomu, kdyby někdo vynalezl stroj na přeměnu vody v jídlo a místo dešťových kapek padaly hamburgery, špagety nebo melouny? Měli byste pak podzimní plískanice o něco raději?

Koření života

Jaképak by to bylo lenošení u filmů bez trochy romantiky. Koření života je možná lehce prvoplánová, ale rozhodně odpočinková romantická komedie jako stvořená pro dlouhé večery. Krásná Kate je kuchařkou tělem i duší. Nemá osobní život, jen svou práci. Do té jí ale vstoupí sympatický konkurent kuchař Nick. Už tušíte, jaký bude mít tato kulinářská romantika konec?

Láska na kari

Máte rádi indickou kuchyni? Pak rozhodně nevynechejte film Láska na kari. Jak dopadne souboj restaurace oceněné Michelinskou hvězdou a indické rodiny, která si otevřela pohostinství naproti přes ulici? Čeká vás špetka romantiky, hrst smíchu a stoly prohýbající se pod francouzskými a indickými dobrotami.

Cizí oběd

Jestli vám přece jenom chybí teplé letní paprsky, tenhle film vás rozhodně zahřeje. Odehrává se v Indii a jeho atmosféra ve vás vyvolá chuť nejen na pravé indické jídlo, ale také na cestování. Jen pozor, ať na cestách nesníte cizí oběd. Mohlo by vám to změnit celý život.

Jíst, meditovat, milovat

Milujete romantiku a italskou kuchyni? Tak pak je film režiséra Ryana Murphyho jako dělaný pro vás. Krásná Julia Roberts se na své cestě po světě zastavuje v Itálii, a to  jen pro prosté potěšení z dobrého jídla. Sbíhají se nám sliny, jen na ty dobroty pomyslíme. Rozhodně doporučujeme přečíst i stejnojmennou knihu od Liz Gilbert. Čemu dáváte přednost vy? Filmu, nebo knize?

Tanpopo

Pokud máte už dost všech amerických a evropských filmů, zkuste tento japonský. V hlavních rolích Miyamoto Nobuko a Yamazaki Tsutomu se vydávají na cestu za receptem na dokonalé nudle Ramen. Jak vás zaujal japonský humor a mystický poměr Japonců k jídlu?

Super Size Me

Tento dokumentární film z roku 2004 si bere na mušku rychlé občerstvení, konkrétně McDonalds. Morgan Spurlock se rozhodne, že v tomto fast foodu bude jíst 3x denně po dobu jednoho měsíce. Musí vyzkoušet vše,co najde v nabídce a dát si XXL menu pokaždé, když mu ho obsluha nabídne. Jak dopadne jeho tělo na konci této hamburgrové diety?

Na jídle záleží

Dokument vypráví o nezdravé stravě a o významu vitamínu. Poukazuje na to, jak farmaceutické firmy upřednostňují předepisování léků před úpravou jídelníčku a životního stylu. Nemoc je pro ně byznys. Jakožto americký dokument správně útočí na city a jeho cílem je ve vás vyvolat zděšení, ale přesto vám tento snímek doporučujeme shlédnout. Jen pro informaci, že to jde i jinak.


Znáte ještě nějaký jiný film s kulinářskou tématikou? Sem s ním. Inspirujte nás, budeme moc rádi. A pokud na sledování cizích příběhů nebudete mít některý chladný večer náladu, vytvořte si svůj vlastní. Jak? Třeba tím, že k nám zajdete na večeři. Možná se během toho večera stane něco úžasného. Něco, co by vám záviděl každý hollywoodský režisér.

Číst více »

Jak se na pracovní schůzku oblékají pravé dámy a dokonalí gentlemani?

středa 20. září 2017 9:57

Jak se na pracovní schůzku oblékají pravé dámy a dokonalí gentlemani?

Čeká vás v dohledné době důležitá schůzka? Pokud zní odpověď: „Ano,” otevřeli jste si správný článek. V následujících řádcích společně probereme, jak byste na takové schůzce měli vypadat.

 

Proč je oblečení důležité?

Jistě jste už někdy setkali s obchodníkem, který byl chytrý, připravený a brilantně argumentoval. Jediné, co vám na něm nesedělo, bylo jeho oblečení. Možná se vám zdálo nevkusné, možná nevhodné a možná dokonce ušmudlané. Mozek vám říkal: „Čert vem oblečení, ten člověk má pravdu!” ale intuice vás varovala: „Bacha na něj, neumí se ani pořádně obléknout, dej si pozor, jo?” Ať se nám to líbí nebo ne, ostatní hodnotíme také na neverbální úrovni. A tomuto úsudku přiřazujeme značnou váhu.

 

První dojem

Právě ten často rozhodne o úspěchu či neúspěchu schůzky. Váš protějšek si ho vytvoří během prvních pár vteřin. Na první dojem má vliv mnoho faktorů:

 

  • Celková upravenost

  • Účes

  • Vůně

  • Čistota

  • Pohled

  • Úsměv

  • Držení těla

  • Tón hlasu

  • Oblečení

  • Doplňky

 

Některé věci ovlivníte jen velmi těžko, ale některé naopak úplně snadno. Například právě oblečení. Jděte svému štěstí (čtěte dobrému prvnímu dojmu) naproti. Poradíme vám, jak na to.

 

Vítejte ve světě obchodníků

Jestli chcete působit jako úspěšný obchodník, oblékněte se tak. To znamená sáhněte po dokonale padnoucím obleku z kvalitního materiálu. Jestli ho ve své skříni nemáte, pořiďte si ho. Vaše peněženka možná zaúpí, ale oblek z přírodních  materiálu vypadá na první pohled luxusně, je prodyšný a saje pot. Budete v něm trávit mnoho času, nešetřete na něm. Následující video trvá pouhých 9 minut a mistr etikety pan Špaček vás provede nákupem obleků:

 Video: Dokonalý muž

Je povaha vaší schůzky neformální? Pokud ano, oblékněte se ležérněji. Ale nepřežeňte to. Své oblíbené triko, mikinu a džíny si raději schovejte na víkend.

 

Jak se oblékají skutečné dámy

Začněme tím, co z vás skutečnou dámu neudělá: příliš krátká sukně, výrazné líčení a vyzývavě hluboký dekolt. Než se začnete oblékat, vzpomeňte si na slova Marilyn Monroe:

 

„Vaše oblečení by mělo být natolik těsné, aby bylo vidět, že jste žena, ale natolik volné, aby bylo vidět, že jste dáma.“

 

Při pracovní schůzce zřejmě toužíte upoutat pozornost svými originálními nápady a ne vyzývavým oblečením. Ženy, které se pohybují v byznys světě, vám potvrdí, že na schůzky nejčastěji chodí v kostýmu nebo v pouzdrových šatech. Více informací vám opět prozradí Ladislav Špaček v krátkém videu:

 

Video: Jak se oblékají skutečné dámy

Jde se nakupovat

Při nákupech byznys oblečení se zaměřte na jednoduché ale kvalitní kousky, tím nikdy nic nezkazíte. Například slavná módní návrhářka Coco Chanel doporučovala nekombinovat více než 3 barvy. A čím ukážete svou osobitost? Vhodnými doplňky - šátky, šperky i šály vás rozzáří. Muži svůj outfit oživí kvalitními hodinkami, manžetovými knoflíčky a hezkou sponou na pásku.

 

Co si obléknout na obchodní schůzku už víte. A víte také, kde ji uskutečníte?  Zkuste to u nás. Máme 2 salónky, které vám zajistí maximální soukromí. Sídlíme v centru Prahy a v našem menu á la Carte najdete zdravá jídla ze sezónních surovin.

 

Číst více »

Náš Running Chef opět pokořil 2 pražské běhy

středa 13. září 2017 16:13

Máme zde začátek týdne a my bychom vás chtěli trochu motivovat. Abychom byli přesní, postará se o to Max Semenchukov, náš šéfkuchař. Opět se účastnil 2 pražských běhů a opět si vedl naprosto skvěle.

 

Birel Prague Grand Prix

Závod proběhl tuto sobotu 9. 9. 2017. Jedná se o tradiční večerní běh v centru Prahy na 10 km. První ročník se konal už v roce 1996 a od té doby si závod získal velkou oblibu. Letos ze startu vyběhlo přibližně 11 000 běžců. Mezi nimi také Max alias Running Chef. Tento rok získal krásné 205. místo, což je obrovský úspěch. Moc děkujeme za úžasnou reprezentaci a zároveň gratulujeme.

 

NeonRun

Pokud byste se rádi také nějakého běhu zúčastnili a zároveň chcete zažít s celou svou rodinou něco netradičního, přihlaste se příští rok na NeonRun. Max tento 5kilometrový závod letos také zaběhl a říká: „Byl to naprosto úžasný zážitek pro mě i celou mou rodinu. Parádně jsme si to užili a už teď se těšíme na příští rok!”

Náš Running Chef tento závod plný barev a smíchu vyhrál. A jaký je podle Maxe recept na vítězství? „Trénujte, kvalitně jezte a bavte se!”

 

Sledujte nás také na Instagramu a nechte se inspirovat, možná se všichni sejdeme na nějakém dalším běhu nebo u nás na zdravém obědě.

 

 

Číst více »

21 tipů, jak se stravovat podle ajurvédy

středa 6. září 2017 22:54

21 tipů, jak se stravovat podle ajurvédy

Ajurvéda je považována za nejstarší systém medicíny na světě. Je alternativním směrem k moderní medicíně a velký důraz klade především na prevenci v podobě masáží, dobrého spánků, jógy, správného používání bylin, olejů a kvalitního jídla. Poukazuje na to, že není důležité jen to, co jíme, ale také kde jíme a s kým.

Jaké je jídlo, taková je mysl a jaká je mysl, takový je život

Ajurvéda je sánskrtské slovo a překládá se jako vědění o životě. Cílem ajurvédy je vyrovnanost tří dóš neboli energetických složek. Jejich poměř je v každém z nás jiný a pokud jsou v nerovnováze, onemocníme.  

Přestože ajurvéda vyžaduje specifický přístup ke každému z nás, některé zásady jsou pro všechny stejné a měli bychom se jimi řídit. Jaké to jsou?

 

  1. Vyhraďte si na jídlo dostatek času.

  2. Dávejte přednost čerstvým a teplým jídlům.

  3. Jezte v příjemném prostředí s milými lidmi a nedívejte se během jídla na televizi ani do telefonu.

  4. Pokud vaříte sami, připravujte jídlo s radostí a s láskou.

  5. Jezte jen takové jídlo, které vám opravdu chutná. Naslouchejte svému tělu.

  6. V každém jídle by mělo být zastoupeno všech 6 chutí - sladká, slaná, hořká, kyselá, trpká a pálivá.

  7. Nekombinujte příliš mnoho surovin.

  8. Nekombinujte nevhodné potraviny, jako jsou například ryby a mléčné výrobky. Ovoce jezte samostatně.

  9. Chcete-li zhubnout, dejte přednost hořkým a kyselým chutím.

  10. Každé sousto pečlivě rozžvýkejte.

  11. Jezte do polosyta, pijte do polopita.

  12. Hlavním a největším jídlem vašeho dne by měl být oběd.

  13. Vyhněte se ledovým nápojům a syrovým potravinám.

  14. Mezi hlavními jídly “neuzobávejte”.

  15. Pokud nemáte hlad, do jídla se nenuťte.

  16. Necvičte ihned po jídle.

  17. Nejezte před spaním.

  18. Po celý den pijte dostatek čerstvé neperlivé vody, během jídla ale pijte střídmě.

  19. Nebojte se dát si něco dobrého, když máte chuť. Vyhněte se ale škodlivým tukům a cukrům.

  20. Buďte v jídle umírnění.

  21. Dodržujte všechna pravidla ajurvédy na 70 - 90 %. Pokud je plníte příliš striktně, vaše tělo se jednoho dne vzbouří. Nerespektování pravidel naopak nevede k žádným výsledkům.

 

Možná se vám pravidla ajurvédy zdají známá a jednoduchá, kolika z nich se ale skutečně řídíte?

 

Číst více »

Slavnostní společenské události: Jak číst zkratky na pozvánkách?

úterý 29. srpen 2017 21:11

Slavnostní společenské události: Jak číst zkratky na pozvánkách?

Držíte v ruce dopis, ve kterém stojí “R.S.V.P. / Regrets only. Black tie. s.t.” a přemýšlíte, jestli vám pisatel vyhrožuje, nebo se vám snaží předat státní tajemství? Nebojte. Zve vás jen na slavnostní společenskou událost a sděluje vám, kdy máte přijít a co si vzít na sebe.

 

Pozvánku si nejdříve pořádně prostudujte, ať víte, co vás čeká. Co si máte vzít na sebe, jaký program bude společenská událost mít, v  kolik hodin se sluší dorazit a zda s sebou můžete mít doprovod. Všechny podrobnosti o chystané akci z pozvánky vyčtete. Ta také může obsahovat různé zkratky, které napovídají, jak se na událost připravit. Podívejme se na některé z nich.

 

Zkratky v pozvánkách

R.S.V.P. neboli repondez s´il vous plaît

Tato zkratka na pozvánce nás vybízí k tomu, abychom se ozvali hostiteli a potvrdili svou účast, nebo se omluvili. Doslovný překlad je “račte laskavě odpovědět” a s odpovědí bychom neměli otálet. Čím později hostiteli odpovíme, tím méně času mu dáváme na přípravu či na sehnání náhrady, pokud se nemůžeme dostavit.

Synonymem této zkratky může být i RLO, doprovázené dodatkem Regrets only. V takovém případě se ozýváme hostiteli jen v případě, že se bohužel dostavit nemůžeme.

 

p.m.

Svou účast jste potvrdili, přesto vám dva týdny před akcí přišel vzkaz další, tentokrát označený zkratkou p.m.? Žádný stres, p.m. znamená pour memoire - pro připomínku - a hostitel vám tím jen ukazuje, jak moc mu na vaší přítomnosti záleží a tak se raději ještě jednou připomíná. Pokud s účastí počítáte, nemusíte již znovu odpovídat.

 

s.t. / c.t.

Tyto zkratky se týkají času příchodu. Jestliže hostitel chce, abychom přišli přesně, uvede na pozvánce s.t. - sine tempore - přijďte včas. V případě, že je čas příchodu flexibilní, pozvánka bude označena zkratkou c.t. - cum tempore.

 

Jak se obléknout?

Abyste nezpůsobili faux pas, je potřeba vždy pečlivě sledovat instrukce o přiměřeném oděvu. Nezapomeňte styl i barvy sladit se svým doprovodem a dbejte na to, abyste nebyli oblečeni lépe nebo hůře než hostitel. A jaký dresscode vás může čekat?

 

  • Black tie: smoking a černý motýlek, pro ženu pak krátké šaty, popřípadě i dlouhé večerní

  • Dark suit: tmavý oblek pro muže, krátké šaty pro ženu

  • Formal dress: společenský oděv

  • Informal / casual: neformální oděv

  • Unofficial / lounge suit: vycházkový oblek v šedých odstínech pro muže, koktejlky por ženu

  • Summer casual: lehké letní kalhoty se sakem a mokasíny, pro ženu lehké letní šaty

  • Festive casual: slavnostní, leč neformální oblečení



Nezapomeňte se řídit důležitým pravidlem - Nikdy nechoďte tam, kam nejste pozváni. Většina pozvánek je nepřenosných, proto o změně příchozího vždy informujte hostitele předem. Vyhnete se tak nepříjemnostem například v zasedacím pořádku a svou pozvánku si vždy berte s sebou.

 

Číst více »

25 věcí, podle kterých v restauraci poznáte pravého gentlemana

úterý 22. srpen 2017 23:40

25 věcí, podle kterých v restauraci poznáte pravého gentlemana

To, že do restaurace právě vstoupil gentleman poznáte hned. Jak? Zpomalí se vaše vnímání stejně, jako to bývá ve filmech, když se objeví dokonalá kráska? Ale kdepak. Prozradí ho těchto 25 maličkostí:

 

  1. V restauraci zařídí rezervaci.

 

  1. Zvolí adekvátní obleční pro daný podnik a příležitost.

 

  1. Vchází do restaurace jako první. Tento zvyk je pozůstatkem z dob, kdy v hospodách létaly půllitry a muž tak před nimi chránil svou partnerku.

 

  1. Přenechá ženě lepší místo, aby měla dokonalý přehled o dění v restauraci.

 

  1. Pomůže dámě z kabátu a s usazením, pokud tak neučiní číšník.

 

  1. Než si sundá sako, zeptá se ženy, zda jí to nebude vadit.

 

  1. Sám se posadí až po dámě.

 

  1. Nechá objednat svou partnerku jako první.

 

  1. Látkový ubrousek si uloží na klín a může si ho lehce zastrčit za opasek.  

 

  1. Nemluví příliš nahlas, protože nechce rušit ostatní hosty.

 

  1. Pečivo odlamuje. Neukusuje.

 

  1. Nesbírá věci spadlé na zem. Ví, že se o to obsluha postará.

 

  1. Nesrká polévku.

 

  1. Lokty při jídle nepokládá na stůl.

 

  1. Dříve než odejde na toaletu, ženě se omluví.

 

  1. Nezačíná jíst dříve než dáma.

 

  1. Příbory odebírá vždy z vnějšku směrem k talíři.

 

  1. Hrot vidličky drží směrem dolů.

 

  1. Když dojí, dá příbor rovnoběžně vedle sebe. Pokud hodlá v jídle pokračovat, příbor překříží.

 

  1. Papírový ubrousek složí po dojedení pod příbor.

 

  1. Použitý látkový ubrousek nechá složený na stole vedle talíře.

 

  1. Zaplatí účet. S výjimkou obchodních schůzek, v tomto případě může účet uhradit žena.

 

  1. Nechá přiměřené spropitné, běžné je 10 % z ceny.

 

  1. Při odchodu pomůže dámě do kabátu.

 

  1. Ženě otevře dveře z restaurace, počká až vyjde a následuje ji.

 

Být pravým gentleman je úžasné. Ale mějte na paměti, že nikdo není dokonalý a abyste strávili příjemný večer v restauraci, nemusí váš muž 100% splňovat všechny body ze seznamu. Stačí, když bude milý a pozorný. Podle nás pravého gentlemana poznáte tak, že má po boku skutečně spokojenou dámu.

 

Číst více »

Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu